sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Oi, ihana toukokuu!

Käväisin eteläsuomessa katsomassa kevään vihreyttä ja kukkarunsautta. Ero on suuri näin toukokuussa. Kuopion kohdalla koivut olivat jo lehdessä ja vähän etelämpänä tuomet kukkivat. Helsingissä oli todellinen väriloisto talojen pihoissa Roihuvuoressa. 
Kainuussa koivu on saanut pienet lehdet, mänty alkaa kukkia ja nurmi vihertää. Alueelle tyypillisistä kasveista, mustikka, juolukka ja suokukka aloittelevat kukintaansa. Pajut ovat pörheinä ja muutamat metsäorvokit ovat jo aukaisseet siniset silmänsä. Pihallamme kukkivat narsissit, kevätesikot, vuorenkilvet, valkovuokot ja ruttojuuri. Kaikki pihakukat on tuotu muualta ja ovat oivallisesti löytäneet paikkansa muun kasvillisuuden joukossa. Samanlainen tuontikasvi on leskenlehti, jonka kukinta tuli ja meni matkani aikana. 


Kuva otettu tänään 26.5.

Liperin kasvusto oli tämän näköinen  8.5.

Liperi tänään.


Pajujen taakse on pujahtanut 11 viikon ikäinen ajokoiranpentu.

Matkani aikana myös järvi täyttyi. Tänä keväänä vettä ei ole yhtä paljon kuin viime keväänä. Silloin laiturikin oli osin veden alla. Nyt vesiraja jää parin metrin päähän rantapenkasta. 

Luhta on talven jäljiltä vielä ruskea. Pian se kuitenkin henkuu kauniin vihreänä. Vaalea juova takana, metsän rajassa on aamuauringon valaisema kaistale. 


Perjantaina 24. päivänä, aamu kuudelta tienoon peitti sakea sumu. Vielä tuntia myöhemmin sumu leijaili järven yllä. Olo oli aika aavemainen, koska sumun keskeltä kuului kirkkaana lintujen äänet. Kuovit ja rantasipit pitävät eniten meteliä itsestään. 

Tämän sumukuvan kone teki yhdistämällä kaksi kuvaa. Yhteen kuvaan en saanut  kaaren molempia päivä mahtumaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti