torstai 29. toukokuuta 2014

Ihana toukokuu

on pian ohi. Alkukesän ihanimpia hetkiä on lintujen muutto ja vihreyden nopea puhkeaminen. Koin kevään kahteen kertaan, koska vietin viikon 20 Helsingissä. Lintujen laulu aamuvarhaisella oli huikeaa, kirsikkapuut kukkivat samoin sipulikut. Valkovuokot täyttivät metsän pohjan ja kielo kehitteli kukkavanojaan. Värien runsaus oli sanoin kuvaamaton. 
   Palatessani kotiin 19.5. ei koivuissa ollut vielä hiirenkorviakaan. Kaikki lumi oli kuitenkin jo sulanut ja järven selkä vapautunut jääkannesta. Tuli ihanat lämpöiset päivät ja yöt sekä vähän sadetta. Aamulla herätessä, illalla vielä paljaisiin koivuihin oli tullut pienet lehdet, jotka parissa päivässä paisuivat lehdiksi. Alkoi nopea kasvu. Vihreys tunki metsään ja pelloille. Pihamaa puhkesi kukkaan; narsissit, kevätesikot, leskenlehdet, ruttojuuri, maahumala, vuorenkipi. Väinönputket ja lipstikka kurkottivat varsiaan kohti aurinkoa. 
   Minulla alkoi kiireinen aika. Kasvihuoneeseen piti saada siemenet itämään, perunanmukulat mullan alle ja kasvimaan penkit kylvökuntoon. Koleat päivät keskeyttivät istutuspuuhani, mutta luonto jatkoi pöyhistelyä. Tuomi, lemmikit, oravanmarjat puhkesivat kukkaan ja pihlaja työntää myös nuppujaan esille. Pian pihan täyttää vieno karvasmantelin tuoksu. Jos lisää kakkutaikinaan pihlajan kukkia niin kakkussa maistuu myös karvasmanteli. 




Lipstikka

Väinönputki helatorstaina 29.5.

Väinönputki 9..5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti