tiistai 2. elokuuta 2016

Yllättäviä havaintoja

Lenkillä sieraimiini kantautui tuttu tuoksu. Kainuun pihassamme tämä kasvi rehotti useassa kohdassa. Se leviää helposti, mutta en osannut odottaa löytäväni sitä merenrantapolulta.  Kuvassa saksankirvelin siemenet näkyvät selvästi. Ne maistuvat anikselle. 
Saksankirveli
Toinen ympäristössään yllättävä havainto on heinäseipäät. Aino Ackteen puistoa hoidetaan todella antaumuksella. Nurmikoalueet ovat aina siististi leikattu. Niittyalueet saavat rehottaa vapaasti perhosia ja muita hyönteisiä varten. Kukkaistutukset ovat värikkäitä ja näyttäviä. Kuivuneet kukat ja katkenneet kasvit noukitaan pois. Missään ei näy roskia. Alue on todella viehättävä, ihana ulkoilualue.

 

Tämän vaahteran kylkeen nokkonen on tehnyt kasvuston.

Osa puiston valotolpista on vanhan näköisiä. Äkkikatsomalla ne näyttävät metallipylväiltä. Ne ovat kuitenkin puisia. Jokin ötökkä on kaivertanut koloja ja käytäviään ainakin yhden pylvään tyvipäähän.




Kotiloiden runsaus on minulle aivan uusi asia. Tällaisia otuksia ei pohjoisessa ole ja tavallisia pieni etanoitakin vähänlaisesti. Suuria espanjansiruetanoita siellä ei tapaa ollenkaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti