lauantai 12. heinäkuuta 2014

Erikoiset pesäpaikat

Kasvit ovat sitkeitä kestämään luonnon oikkuja, kuten tänä kesänä niiden on täytynyt. Eläimet ovat puolestaan sopeutuneet hyvin ihmisten läheisyyteen. Aamutelevion lähetyksissä on ihasteltu kesyjä ketupoikasia Helsingissä. Minä ihmettelen haarapääskyjä, jotka tekevät pesänsä mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Ne eivät tunnu välittävän ihmisten liikkumisesta aivan lähellä  tai kovasta äänestä mitään. Aikaisempina vuosina pesiä oli leikkimökin ja saunan verannalla, koirien häkin kattopalkilla ja olohuoneen markiisin päällä. Kun kauhean sotkun välttämiseksi estin em. pesäpaikat ne muuttivat läheisten siltojen alle. 
Muuten oikein turvallinen pesäpaikka, mutta kauhea ääni, joka kerran kun auto ajaa sillalle. Luulisi sen pelottavan, mutta ei näytä haittaavan. Jo monta kesää sinne ovat pesänsä rakentaneet. Eivät edes häiriintyneet puusillan korjaajista viime kesänä. Miehet siirtivät pesiä tarpeen mukaan ja jatkoivat hommiaan. Sillan koko kansi uusittiin, kuten kuvasta huomaa. 


Rautasillan alla olivat poikaset jo näin isoja. 


Sisiliskot ovat olleet seuranani jo useita vuosia kasvihuoneessa. Ne eivät välitä yhtään, vaikka kitken tai kastelen kasveja. Rauhassa ne paistattelevat aurinkoisella reunalla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti