tiistai 7. lokakuuta 2014

Elämänlanka

Elämänlanka nimityksellä viitataan yleensä sitkeään köynöskasviin. Se kietoutuu pensaisiin ja muihin kasveihin, jopa tukahduttaa isäntäkasvin. Suomessa ei varsinaisia elämänlanka-kasveja esiinny. Peltokierrosta ja valkokarhunköynös ovat kiertokasveja, joista on tullut vitsaus joihinkin puutarhoihin. 

Minun elämänlankani ei ole vitsaus, vaan päin vastoin suuri ilo. Muutamien viime vuosien aikana on valokaapeleita vedetty useille  harvaan asutuille alueillekin. Monet ihmiset pitävät valokaapelin vetämistä kymmenien jopa satojen kilopetrien päähän yhden tai muutaman talon vuoksi, turhana ja liian kalliina investointina. Kotini on viimeisenä linjan päässä ja iloitsen joka kerta kun avaan tietokoneeni. Pystyn surffailemaan netissä, hakemaan tietoa, ostamaan matka- ym. lippuja, pitämään yhteyttä lapsenlapsiin eli tekemään asioita, jotka ennen elämänlankaa olivat aika mahdottomia. Kokeilin lukuisia erilaisia operaattoreiden tarjoamia mahdollisuuksia. Mikään tarjottu vaihtoehto ei toiminut kunnolla. Jopa sähköpostin käyttäminen kävi vuosi vuodelta vaikeammaksi, koska liikkuva kuva ja mainoksen tunkivat, joka paikkaan. Yhteys latautui hitaasti ja pätki. Tällä hetkellä kaikki toimii moitteettomasti. Nykyään en tunne itseäni enää eristetyksi, vaan pystyn osallistumaan moniin asioihin, vaikka asunkin kaukana palveluista. Kiitos kaikille, jotka haluavat, että koko Suomessa voi asua. 

Huomenna osallistun netin kautta "Kysymyksiä ja vastauksia ikäihmisten osallistamisesta" luenttoon, jonka pitävät Pirkko Lahti, Sisko Tamminen ja Anu Piirainen. 

Tolppa kertoo, tien varressa kulkevasta kaapelista. 

Tämä kaappi ohjaa tiedon valtatien  kotiini. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti