perjantai 17. lokakuuta 2014

Jäätynyt joutsen

Harmittaa kovasti, koska mieheni ei hakenut minua kuvaamaan jäähän kiinni jäänyttä joutsenta. 
Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä oli pakkasta n. 10 astetta. Vastapäinen lahti oli kuroutunut n. 1 cm paksuiseen jäähän. Toinen lahden vakituisista asukkaista oli jäänyt jään vangiksi. Toinen joutsen kutsui kumppaniaan voimakkaasti vähän edempänä avovedessä. Mieheni otti soutuveneen ja lähti pelastusoperaatioon, minun vielä ollessa tupahommissa. Joutsen räpiköi itsensä irti, kun vene rikkoi jään sen ympäriltä. Taisi olla jo aika joutsenten lähteä, koska niitä ei ole keskiviikon jälkeen näkynyt. 

Venevalkamassa oli sama juttu. Kalastusvene oli jäätnyt kiinni ja sen irrottamiseen tarvittiin ponnistuksia. Lopulta saimme tiistaina järveen lasketut verkot nostettua. Päätimme nostaa myös veneen talviteloille. Lahdet saattavat vielä sulaa moneen kertaan, mutta kalasaaliit ovat olleet kovin vaatimattomia, joten ei kannata verkkoja enää uittaa järveen. 

Muutama pakkasyö ja aurinkoiset päivät ovat muuttaneet maiseman huikean kauniiksi. Jääkiteet kimaltavat timanttien lailla auringon osuessa niihin. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti