sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Lähteet

Pitkin järven rantoja on useita lähteitä. Tämä talvi on ollut niin leuto, että jotkut lähteistä ovat olleet auki koko talven. Jokaisessa tuiskussa lähde muuttaa muotoaan, mutta aina kinosten pohjalla lirisee vesi ja tumma pohja näkyy selvästi. Usein keväisin on hankiaiset, silloin pääsee suksilla nopeasti katsomaan miten suureksi sula alue on kasvanut. Tänään en malttanut enää odottaa hankiaista vaan hiihdin umpihankeen katsomaan yhtä lähdettä. Alakuvassa sama lähde kuvattuna 22.2.


Koko talven on saunarannassa pyörinyt pari pyytä. Tänään näin vain yhden linnut. Se oli niin kesy, että pääsin kuvausetäisyydelle. Pyy ruokaili ihan rauhassa, kun mahdollisimman hiljaa ja hitain liikkein kaivelin anorakkini taskusta kameran. Otin toistakymmentä kuvaa, mutta vain muutamaan onnistuin saamaan pyyn mukaan. Auringonpaiste on kirkas ja minulla tummuvat linssit sekä huono näkö ilman silmälaseja. Tähtääminen ei oikein onnistunut. 



Myös riekot olivat olleet liikkeellä ja syömäpuuhissa. Rannan pusikoita oli kierretty hyvin tarkkaan. Riekko on niin arka lintu, että sitä en ole onnistunut samaan kuvaan. Joten lainasin alla olevan kuvan taas Googlen kuvapalvelusta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti