maanantai 8. kesäkuuta 2015

Taas on se aika

jolloin marjanpoimijat ja jalostajat jännittävät odottaessaan parin tulevan viikon säätilaa. Mustikka kukkii parhaillaan erityisen runsaana. Lakan kukakit ovat vaarassa mikäli niitä soilla on. Minua eivät hillanmarjat kiinnosta. Paljon mieluummin kerään superterveellisiä mustikoita. Lisäksi niitä ei tarvitse lähteä etsimään kaukaa salojen kätköistä eikä rämpimään soilla. Mustikat saan kerättyä omalta tontilta, jos ilmat suosivat. Tarvitaan lämpöä ja pölyttäjiä eikä missään nimessä hallaa.


Vesi Kiantajärvessä on ihan säännöstelyrajan maksimissa. Järvi lainehtii nyt suurempana kuin moneen vuoteen. Rantahiekat ja suuri osa luhdasta on veden peitossa. Useana kesänä, kauniin vihreänä tuulessa lainehtinut luhtaheinä on estänyt isoimpien laineiden ja tyrskyjen tulemasta kotirantaan. Viime viikkojen tuuli on nostattanut mahtavat vaahtopäät ihan rantaan asti. Laituri on vaarassa mennä rikki ja kaikki irtoinen rannalta on pitänyt kerätä kauas rannan läheisyydestä.


Yksinäinen rentukka yrittää sinnitellä rannan tyrskyissä. Kukka on huono juurtumaan. Monta tainta olen läheiseltä joelta tuonut omaan rantaan. Vain kahteen paikkaan se asettunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti