maanantai 24. syyskuuta 2012

Marjat hävisivät pihasta

  Järvi oli hieman rauhallisempi eilen. Saimme laitettua siikaverkot järveen. Kalastuslaki on muuttunut ja nyt täytyy verkkojanan kumpaankin päähän laittaa lippu, enää ei riitä koho. Lisäksi verkoissa pitää olla omistajan nimi ja yhteystiedot. Julkisuudessa on paljon arvosteltu uutta käytäntöä, se koetaan yksityisyyden loukkaukseksi. Täällä syrjäseuduilla tuskin kukaan lähtee asiakseen katsomaan kenen verkot vedessä ovat. Kalastajat ovat vähentyneet väen ikääntyessä. Kesällä mökkiläiset kalastavat jonkin verran. Viime vuosina kalastusmerkkien ostajien määrä on pysynyt samana. Keväällä oikein odotan kuka naapureista ensimmäisenä tulee lupansa lunastamaan. Pian voin tilittää osakakaskunnalle tämän vuoden kalastusluvista kertyneet rahat. Joulukuussa saankin sitten jo vuoden 2013 luvat myytäväksi.
  Verkkojen katsominen oli tänään haasteellista. Tuuli oli taas yltynyt. Saaliskin jäi kovin vähäiseksi. Kolmessa verkossa oli yksi pienehkö kuha ja yksi siika, kalaa aterian verran.

  Syksyisiin tehtäviin kuuluu linnunpönttöjen puhdistus. Pesintä näytti onnistuneen, koska yhdessäkään pesässä ei ollut hautomattomia munia ja vain yhdessä pesässä oli yksi kuollut poikanen.


  Lintuparvi pyrähti pihan pihlajiin. Hämmästyksekseni linnut eivät olleetkään tilhejä vaan rastaita. Näytti niillekin pihlajanmarjat kelpaavan. Parvessa oli ainakin räkätti- ja punakylkirastaita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti